Geef hackers en andere cybercriminelen geen kans

Dynia verzekeringen Een cyberverzekering voor je bedrijf

Bescherm je bedrijf met een cyberverzekering op maat.

Cybercriminaliteit is vandaag een groot risico voor ondernemers. Op het internet loeren overal gevaren, denk maar aan de gekende verhalen over phishing, malware, ransomware en password-hacking. Een goede cyberverzekering is dan ook zeker geen overbodige luxe meer.

Hoe langer hoe meer leven we in een online maatschappij

Als bedrijf ga je hier uiteraard in mee. De communicatie tussen jezelf – als bedrijfsleider – en jouw klanten en medewerkers verloopt meer en meer online.

Logisch, want op die manier verhoog je de klantentevredenheid en versnel je de interactie. Wat zorgt voor een betere dienstverlening én een grotere kostenefficiëntie. Daarnaast laat je misschien repetitieve taken al over aan software robots. Die voeren deze taken automatisch en foutloos uit, waardoor jouw medewerkers hun tijd in meer uitdagende vraagstukken kunnen investeren.

Digitalisering heeft dus heel wat voordelen. ? Tegelijk mag je als bedrijfsleider ook niet blind zijn voor de risico’s. Want geautomatiseerde processen en online communicatie trekken figuren met minder goede bedoelingen aan.

Hackers proberen je bedrijfsnetwerk binnen te dringen, je in de val te lokken met phishingberichten of met een virus je werking te blokkeren.

Zorg er dus voor dat je bescherming up-to-date is. Daarnaast is het ook zeer verstandig om een goede cyberverzekering👇af te sluiten. Dit om schade aan je eigen onderneming te dekken, maar zeker ook om mogelijke schade aan derden te verzekeren.

Wat kan je zelf doen?

  • Wees voorzichtig met e-mails, berichten en telefonische oproepen. Deel nooit gevoelige gegevens zoals gebruikersnamen, wachtwoorden of bankgegevens van je onderneming zonder absoluut zeker te zijn van de identiteit van je gesprekspartner.
  • Onthoud goed dat banken en andere officiële instanties nooit om jouw paswoord vragen.
  • Beveilig je netwerk en bescherm je toestellen. Zorg ervoor dat de systemen up-to-date zijn en installeer antivirussoftware.
  • Kies sterke wachtwoorden. Gebruik lange en complexe paswoorden met cijfers, letters en speciale tekens.
  • Bij twijfel, klik niet op een link en open geen meegestuurde bestanden. Neem in dat geval contact op met de organisatie van wie de boodschap komt en verifieer of de vraag effectief van hen komt.
  • Zorg ervoor dat je medewerkers goed op de hoogte zijn van de gevaren van cyberaanvallen. Wijs hen op de gevaren bij thuiswerken, druk ze op het hart om voorzichtig te zijn met bedrijfsgegevens op telefoons, tablets, USB-sticks of andere dragers.

Wat kunnen wij voor jou doen?

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Maar wanneer er toch iets misloopt, kunnen de gevolgen dramatisch zijn. Cijfers van de meest recente cybersecuritybarometer tonen aan dat maar liefst één op de acht Vlaamse ondernemingen vorig jaar door een cyberaanval getroffen zijn en dat de gemiddelde schadeclaim rond de 300 000 à 350 000 euro ligt. In dat geval beschik je als onderneming best over een goede cyberverzekering.

Met Dynia verzekeringen zorgen we voor gespecialiseerd advies en reiken we een geschikte cyberpolis aan, op maat van jouw kmo. Zo ben je zeker van de continuïteit van je eigen onderneming, maar ben je meteen ook verzekerd voor de aansprakelijkheid richting derden.

Meer weten over een cyberverzekering voor jouw kmo?

Of wil je graag meer informatie over de verschillende mogelijkheden? Neem dan snel contact met ons op. We helpen je graag op weg naar het meest geschikte verzekeringspakket voor jouw zaak!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven