Verzekeringen voor je personeel

Heb je personeel in dienst, dan spreekt het voor zich dat je je medewerkers zo goed mogelijk wil beschermen. Tegelijk heb je te maken met bijkomende aspecten zoals de integratie van groeps- en hospitalisatieverzekering in de verloning van je medewerkers. Hieronder vind je een overzicht van de (verplichte) verzekeringen.

Want voor je kmo, onderneming of vrij beroep stellen we het meest geschikte verzekeringspakket samen. Zo slaap jij op beide oren.

1. Polis arbeidsongeval

Als werkgever ben je volgens de wet van 10 april 1971 verplicht een polis arbeidsongevallen af te sluiten voor al je werknemers tijdens het werk of op weg van en naar het werk.

Een arbeidsongeval wordt omschreven als een plotse gebeurtenis met externe oorzaak (beroepsziekten) die lichamelijke schade veroorzaakt tijdens en door het uitoefenen van het werk of op weg van en naar het werk. De premie wordt bepaald in functie van de jaarlijkse loonmassa die je uitkeert en wordt uitbetaald bij arbeidsongeschiktheid, hospitalisatie en medische verzorging, invaliditeit en overlijden.

Heb jij vragen rond deze polis arbeidsongeval?

Bij Dynia verzekeringen zorgen we voor het meest geschikte polispakket voor jouw kmo of vrij beroep.

2. Groepsverzekering

De groepsverzekering voorziet jou als werkgever en (enkele van) je personeelsleden van een extralegaal pensioen. Het is een ideaal en uiterst populair instrument om een extra financieel voordeel toe te kennen aan je werknemers. (In plaats van met een gewone loonsverhoging in te stemmen.)

Bovendien kost het je als werkgever veel minder. Én: een groepsverzekering is ook ? de goedkoopste manier om op termijn op een fiscaalvriendelijke manier geld uit je vennootschap te halen.

Meer weten over deze groepsverzekering?

We helpen jou om de beste verzekering te vinden in functie van het totaal-verzekeringspakket van je kmo of vrij beroep.

3. Hospitalisatieverzekering

De hospitalisatieverzekering is een bijkomend extralegaal voordeel als groepsverzekering voor bepaalde of alle werknemers.

Deze verzekering betaalt de kosten terug bij een ziekenhuisopname als gevolg van een ongeval, ziekte of bevalling.

Welke hospitalisatieverzekering voor jouw zaak?

Dat onderzoeken we voor jou. Om zo voor jouw onderneming het meest geschikte verzekeringspakket samen te stellen.

Meer weten over hoe we dit concreet voor je aanpakken?

Scroll naar boven